• اصفهان، بلوار بوستان سعدی ، جنب هتل چهل پنجره ، ساختمان گلستان ، طبقه دوم

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

برج العرب

برج العرب دبی در جزیره‌ای مصنوعی در ۲۸۰ متری ساحل جمیرا واقع شده است. این هتل که ۳۲۱ متر ارتفاع دارد، در سال ۱۹۹۹ میلادی افتتاح شد و طوری طراحی شده است که به بادبان کشتی شباهت دارد.

» تام رایت«، معمار بریتانیایی، برج العرب را به سفارش شیخ محمد بن رشید آل مکتوم، حاکم دبی، طراحی کرد. چالش‌ برانگیزترین جنبه برای معماران و مهندسان، تصمیم برای ساخت آسمان‌خراشی در یک جزیره مصنوعی بود؛ ایده‌ای که بعدها برای جزیره پالم معروف نیز تکرار و در مقیاس بزرگ‌تری اجرا شد.

کل برج با ۲۵۰ شمع بتنی به قطر ۱.۵ متر مهار شده است که ۴۵ متر زیر دریا پایین رفته‌اند. برای این منظور فاصله‌ میان شمع‌ها با سنگ و شن پوشیده شده است. تجمع میلیاردها دانه شن فشرده منجر به ایجاد اصطکاک زیادی می‌شود که پایه را محکم در جای خود نگه می‌دارد.

استحکام سازه برج العرب:

هر یک از ۲۰۲ سوئیت هتل از دو طبقه تشکیل شده که دارای نمای منحنی و بالکنی در طبقه فوقانی است. سوئیت‌ها به‌ صورت پیش ‌ساخته هستند که در محل به سازه بتنی نصب شده‌اند. برای دستیابی به استحکام کافی، از خرپاهای فلزی غول ‌پیکر با مقطع مثلثی و طول ۸۵ متر در دیوارهای جانبی بیرونی استفاده شده است. این خرپاها می‌توانند در طول روز تا پنج سانتی‌متر منبسط و منقبض شوند که برای این منظور یک میله اتصال هدایت‌کننده طراحی شد.

طراحی در برابر نیروی باد و زلزله:

بیرونی‌ترین قسمت ساختمان با اسکلتی فولادی از تیرهای بزرگ ساخته شده است که از سازه در برابر بادهای شدیدی که اغلب در امتداد این خط ساحلی می‌وزند محافظت می‌کند.

برج العرب در منطقه زلزله‌خیز قرار ندارد. با این حال، جنوب ایران که در فاصله کمی از شمال دبی واقع شده، در معرض خطر زلزله متوسط است و به‌ نوبه خود می‌تواند لرزه‌هایی در دبی ایجاد کند. برای تقویت سازه در برابر هرگونه نوسان احتمالی، از دو میراگر جرمی تنظیم شده (TMD)، هر کدام به وزن حدود دو تن استفاده شده است که ارتعاشات در دکل لوله‌ای فولادی را محدود می‌کند؛ این دکل ۶۰ متر بالاتر از ساختمان قرار دارد.

دیگر نکات سازه‌ای برج العرب:

برج العرب به‌ دلیل ویژگی‌های پیچیده مهندسی و ساختمانی قابل ‌توجه است. جزیره مصنوعی آن باید به‌اندازه‌ای پایین ساخته می‌شد که بیننده تصور کند، ساختمان روی آب شناور است. ساخت جزیره مصنوعی برج در دل دریا سه سال به طول انجامید. برای جلوگیری از خطر وقوع سیل و امواج سهمگین، بلوک‌های بتنی سوراخ‌دار با الگوی لانه زنبوری روی بستر سنگ نصب شدند که همچون اسفنج مصنوعی غول‌ پیکر عمل می‌کنند و ضربه موج را کاهش می‌دهند. در پایان کار، جزیره مصنوعی که هتل برج العرب روی آن ایستاده بود، تقریبا هفت متر از سطح دریا ارتفاع داشت.

  • در ساخت این سازه بیش از ۷۰۰۰۰ متر مکعب بتن و ۹۰۰۰ تن فولاد استفاده شده است.
  • ۷ طبقه از برج العرب در زیر آب است.
  • سقف و دیوارهای ساختمان از بتن پیش‌ ساخته هستند.
  • در اوج کار، ۲۰۰۰ کارگر ساختمانی در این پروژه مشارکت داشتند.
  • یک پل دوطرفه به طول ۳۴۰ متر هتل را به سرزمین اصلی متصل می‌کند. با این حال، برج العرب نه‌ تنها از طریق زمینی و دریایی، بلکه هوایی نیز قابل دسترسی است و بالای برج یک هلی‌پد وجود دارد.
  • با وجود اینکه برج العرب بسیار بزرگ است؛ فقط ۲۸ طبقه دوبلکس (۵۶ طبقه) دارد که شامل ۲۰۲ سوئیت می‌شود.
  • طراحی برج العرب به‌شکل بادبان کشتی عربی است که به پیشینه دریایی امارات متحده عربی اشاره دارد.

مقاله پیشنهادی : برج خلیفه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *