برج خلیفه بلندترین ساختمان جهان و یکی از معروفترین جاهای دیدنی دبی است که ساخت آن ۶ سال به طول انجامید و در چهار ژانویه ۲۰۱۰ افتتاح شد. این سازه بتنی که ۸۲۸ متر ارتفاع و ۱۶۰ طبقه دارد، اولین تلاش در تاریخ جهان برای سازهای با این ارتفاع بوده است و در نتیجه طراحان و مهندسان از بهترین و جدیدترین فناوری و طراحی سازه برای آن استفاده کردهاند. این برج غولپیکر، نمونهای بیبدیل از برتری معماری را به رخ دنیا میکشد. با توجه به عظمت ساختمان برج، تعجبآور نیست که بسیاری آن را به یک شهر عمودی توصیف میکنند چون بیش از هزار واحد آپارتمان، ۴۹ طبقه اداری، ۴ استخر و یک کتابخانه مخصوص ساکنان برج دارد.
علاوه بر این یک هتل با ۱۶۰ اتاق در طبقات پایینی برج با نام طراح مد ایتالیایی جورجیو آرمانی واقع شده است.
ساخت سازهای با عظمت برج خلیفه در جغرافیای صحرایی چالشهای مهندسی فراوانی را با خود بههمراه میآورد و یکی از مهمترین این چالشها، طراحی پی یا فونداسیون ساختمان است. اگر پی به اندازهی کافی بزرگ و عمیق نباشد، احتمال نشست کردن و فرو رفتن تدریجی برج در خاک سست صحرا وجود دارد. برای تحقیق دربارهی مشخصات و ویژگیهای زمین محل احداث برج خلیفه، مهندسان در محل پیشنهادی با استفاده از تکنیکهای مختلف ۳۳ حفرهی عمیق ایجاد کردند. نتایج تحقیقات نشان داد که زمین برج از ماسهسنگ با چگالی متوسط، لایسنگ ضعیف و سنگ گچ تشکیل شده است.
در نهایت بعد از تحقیقات کامل و انجام آزمایشات ژئوتکنیک، در پی برج خلیفه از ۱۹۲ شمع با قطر ۱.۵ متری و عمق ۵۰ متر و ۴۵ هزار متر مکعب بتن به وزن ۱۱۰ هزار تن استفاده شد. همچنین از یک سیستم حفاظت کاتدی در پایین پی برج برای پیشگیری از خوردگی قسمتهای فلزی استفاده میشود.
یکی از نکات ضروری در رابطه با بتن به کار رفته در برج خلیفه، ثبات و یکپارچگی آن است؛ این در حالی است که شرایط آب و هوایی حاشیهی خلیج فارس از جمله دمای بالای هوا، فرآیند بتن ریزی و دست یافتن به بتن یکپارچه را بسیار پیچیده و دشوار میکند. مهندسان برای گریز از دمای بالای شهر دبی (که گاه در طول روز تا ۵۰ درجهی سلسیوس نیز میرسید) بتن ریزی را تنها در طول شب انجام میدادند و در تابستان از یخ برای خنک کردن مخلوط بتن استفاده میکردند.