• اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

برج میلاد سازه‌ای معروف و یکی از نمادهای تهران در کنار برج آزادی به شمار می‌رود. سازه‌ای با ارتفاع 435 متر که حاصل تلاشی 11 ساله است و همچون نگینی در پایتخت می‌درخشد. این سازه بلندترین برج ایران است و به عنوان ششمین سازه‌ی بلند مخابراتی دنیا نیز شناخته می‌شود.

قطعا معرفی اجزای سازه‌ای این برج برای مهندسین عمران موضوع جذابی باشد به همین علت اجزای تشکیل دهنده‌ی سازه‌ی این برج را بررسی می‌کنیم:

این برج از 5 جزء اصلی تشکیل شده است:

  1. پی (شالوده)
  2. ساختمان پای برج (لابی)
  3. بدنه‌ی اصلی برج (شفت)
  4. ساختمان راس
  5. دکل
  6. پی ( شالوده):  پس از 130 هزار متر خاكبرداري، عمليات اجرايي بتن و فوندانسيون آغاز شد. وزن خاك برداشته شده تقريبا معادل وزن كل برج است. عمق پی برج 14 متر است که از دو بخش تشكيل شده و شامل یک پی گسترده دایره ای شکل به قطر 66 متر و سازه انتقالی به ارتفاع 10 متر می‌باشد. ضخامت متوسط پی 4 متر است.

حجم عمليات بتن ريزي پي و سازه انتقالي 21 هزار متر مكعب است. گفتني است حجم بالاي بتن ريزي فوندانسيون باعث شده تا مركز ثقل سازه در تراز 28 متر واقع شود كه اين پديده كمك بسياري در پايداري سازه مي كند.

  1. ساختمان پای برج (لابی): ساختمان لابی، پیرامون بدنه اصلی در 6 طبقه بنا شده است که شامل دو طبقه زیرزمین، یک طبقه هم کف و سه طبقه فوقانی می شود و فونداسیون آن مشترک با برج است. این بنای بتنی از تراز ۹.۵- متر آغاز می شود و بام آن در تراز ۲۸ متر به بدنه اصلی برج اتصال یافته است. زیر بنای آن حدود 000/15 متر مربع شامل بخش های اداری، تجاری، پشتیبانی و موزه است.
  2. بدنه اصلی برج (شفت): شفت برج یک سازه بتنی است که کاربری عمومی ندارد و فقط به عنوان محل عبور تاسيسات و آسانسور های پر سرعت برج از آن استفاده می شود. در ۳ ضلع این شفت ۶ دستگاه آسانسور با سرعت ۷ متر بر ثانیه بازدیدکنندگان را در کمتر از ۵۰ ثانیه به راس برج منتقل می کنند و در ضلع چهارم ۱۸۶۸ پله فرار نصب شده است.پایه اصلی برج از بتن آرمه و ارتفاع آن 315 متر از روی زمین طبیعی با مقطع حجره ای (سلولار) است.
  3. ساختمان راس: ساختمان راس برج میلاد یکی از بزرگترین ساختمان های راس در برج های مخابراتی دنیا به شمار می رود. این ساختمان، اصلی ترین بخش بهره برداری برج محسوب می شود که در 12 طبقه و با زیربنای تقریبی 12 هزار مترمربع بنا شده است و بیشترین قطر آن به 60 متر می رسد. وزن کلی سازه فلزی راس برج به 2100 تن می رسد. به جز 6 دستگاه آسانسور سریع بدنه اصلی برج، هسته مرکزی ساختمان راس نیز 2 دستگاه آسانسور با ظرفیت 10 نفر دارد.
  4. دکل: دكل آنتن برج میلاد، سازه ای از فولاد خاص ضدخوردگی است که 120 متر ارتفاع دارد. در پایین ترین قسمت، شکل آن مانند یک 16 ضلعی به قطر 6 متر و در بالاترین قسمت به صورت یک مربع 60 سانتی متری است. در 45 متر بالایی دکل، سه نوع آنتن فرستنده در نظر گرفته شده است. در ساخت این دکل از 360000 قطعه فولاد، پیچ و مهره استفاده شده است و وزن تقریبی آن به 350 تن می رسد. در داخل دكل آنتن یک آسانسور 2 نفره برای انتقال کاربران تخصصی تا ارتفاع 70 متری وجود دارد و دسترسی به دیگر قسمت های دکل آنتن از طریق پله های استخری میسر است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *