سوله یو بی ام

سوله یو بی ام یا سوله قوسی نوعی سوله می‌باشد که از جنس ورق گالوانیزه ساخته شده است. که این ورق‌ها به صورت خام به محل پروژه منتقل می‌شوند و سپس توسط دستگاه‌هایی قوس داده شده و به هم دوخته می‌شوند و در نهایت سوله یو بی ام شکل می‌گیرد. این نوع سوله‌ها فاقد اسکلت هستند و فرایند تولید آن‌ها طی چندین مرحله توسط دستگاه‌های سیار UBM انجام می‌شود. در واقع این سوله‌ها به علت استفاده از دستگاه یو بی ام در ساخت آن‌ها به این اسم نامگذاری شده‌اند.

سوله یو بی ام

در دنیای صنعتی امروز ساخت سوله یکی از به صرفه‌ترین و بهترین روش‌هایی است که می‌توان برای ساخت فضاهای وسیع به کار گرفت. سوله به طور کلی به سازه‌هایی گفته می‌شود که اسکلت آن فلزی است و تمرکز آن بر این است که در دهانه‌های بزرگ ساخته شود و ستون میانی را حذف کند. این سازه‌ها اصولا سقف شیبدار یک‌طرفه، هشتی و یا قوسی دارند.

سوله‌ها از نظر اسکلت به سه نوع سوله تیرورقی، سوله خرپایی و سوله یو بی ام تقسیم می‌شوند.در این مقاله قصد داریم ساخت سوله یو بی ام که یکی از جدیدترین روش‌های ساخت سوله می‌باشد را بررسی کرده و کاربرد و مزیت‌های استفاده از آن را برایتان شرح دهیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

برای سفارش طراحی سوله یو بی ام بر روی دکمه روبرو کلیک کنید
ثبت سفارش طراحی سوله فقط با چند کلیک!

ویژگی‌های سوله یو بی ام

سوله یو بی‌ ام نوعی از سوله مدرن با هزینه ساخت پایین، طراحی ساده، فاقد اسکلت و سرعت ساخت بالا است. جنس ورق این نوع سوله، از ورق گالوانیزه است و به همین دلیل نسبت به سوله تیرورقی وزن کمتری دارد. سوله یو بی ام از نوع سوله سبک است و نصب آن راحت می‌باشد. سوله‌ یو بی ام هزینه نگهداری کمتری نسبت به سوله تیرورقی دارد.

همچنین این سوله‌ها به دلیل وزن کم، ضد زلزله بوده و در مناطق بادخیز به دلیل قوسی بودن سرعت بالای باد را از بین می‌برد، لازم به ذکر است که سوله یو بی ام در صورت دارا بودن و استفاده از پوشش‌های پلی اورتان، می‌تواند عایق حرارتی بسیار خوبی در مناطق گرم و سرد باشد.

سوله یو بی ام دارای ایمنی بالایی می‌باشد و با استاندارد CE اروپا مطابقت دارد. سوله‌های یو بی ام عملاً بدون نیاز به تعمیر و نگهداری هستند. زیرا ضد آب، ضد زنگ، ضد زلزله و ضد حریق هستند. سوله‌های ساخته شده با یو بی ام در شرایط آب و هوایی سخت (برف سنگین و طوفان) از اکثر سازه‌ها عملکرد بهتری دارند.

سوله یو بی ام

کاربرد سوله یو بی ام

سوله‌های یو بی ام دارای مزیت‌های بسیاری می‌باشند. به همین علت، مورد مصرف بسیاری از مراکز قرار گرفته‌اند. تعدادی از مکان‌هایی که می‌توان در آن از سوله یو بی ام بهره برد، شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ساخت ورزشگاه‌ها
  • برخی از پارکینگ‌ها
  • سالن‌های همایش
  • مراکز تجاری
  • برخی مناطق مسکونی

ویدئوی مقایسه انواع اسکلت سوله را مشاهده کنید

دستگاه‌‌ها و نیروی انسانی مورد نیاز سوله‌ یو بی ام

دستگاه‌های تولید سازه

دستگاه ساخت سازه‌های یو بی ام (UBM) ، Construction support unit یا به اختصار CSU می‌باشد. CSU یک دستگاه با چندین کاربری است که به روی آن کامپیوتر کنترل کننده، ابزار تولید و موتور فرم دهنده سوار هستند. این تجهیزات در جهت ساخت و فرم‌دهی سازه‌های یو بی ام به کار می‌روند. سیستم CSU را می‌توان با هواپیما یا یدک کش تا محل پروژه انتقال داد تا سازه ساخته و نصب گردد.

سوله یو بی ام

برنامه نرم افزاری MIC PRO SOFT برای سوله‌های یو بی ام (UBM):

در این نرم افزار باید میزان طول و عرض سازه، ارتفاع میانی سازه، ارتفاع جانبی و بارهای (فشار) ورودی به سازه که شامل بار برف و میزان وزش باد و زلزله می‌شود را وارد کرده تا نرم‌افزار میزان ورق گالوانیزه مورد نیاز را بررسی و محاسبه کند. نرم افزار MIC PRO SOFT مانند تیم مهندسی طراحی سازه، طبق داده‌ها نوع فونداسیون یا مقاومت سازه در برابر بارندگی‌ها و سرعت باد، طبق شرایط آب و هوایی را مشخص کرده، در نهایت میزان قوس مورد نیاز سازه را محاسبه می‌کند و طبق این پارامترها سازه را طراحی می‌کند.

پس از تحلیل نرم‌افزار و طراحی سازه، دستگاه شروع به فرم دهی پنل‌های سازه یو بی ام می‌کند. همچنین این نرم افزار قابلیت محاسبه و برآورد قیمت و هزینه‌ها را نیز دارد.

دستگاه‌های دوخت و مونتاژ:

این نوع دستگاه معمولا برای اتصال اجزا به یکدیگر به کار برده می‌شود. دستگاه‌های دوخت و مونتاژ قابلیت فرم دهی به سوله یو بی ام را دارند و با استفاده از آن‌ها دیگر نیازی به اتصال اجزا به وسیله‌ی پیچ و مهره نیست.

نیروی انسانی:

در نهایت در کنار دستگاه‌ها، تجهیزات و نرم افزارهای مورد نیاز، نیروی انسانی هم در نصب سازه تاثیر به سزایی دارد. یک گروه 10 الی 12 نفره کارگر و 10 نفر تکنسین می‌توانند 1000 متر مربع سازه یو بی ام را در 24 ساعت تولید و در دو هفته نصب نمایند.

نکات و مراحل اجرایی سوله یو بی ام

روش ساخت آن بدین شکل است که ابتدا ورق‌های گالوانیزه خام که دارای ضخامت 1.2 تا ۳ میلی‌متر می‌باشد را پس از نورد سرد، توسط دستگاه‌هایی به نام Ultimate Building Machine یا به اختصار UBM در محل پروژه به پانل‌های قوسی یکسان تبدیل می‌کنند (ورق‌های گالوانیزه به نسبت دهانه و ارتفاع سوله خم می‌شوند).

سپس این پانل‌ها را در کنار همدیگر قرار داده و توسط دستگاهی دیگر به هم می‌دوزند و در نهایت سازه‌ای مقاوم به دست می‌آید. این سازه توسط جرثقیل نصب شده و سوله یو بی‌ ام شکل می‌گیرد. مراحل تولید پانل‌ها توسط دستگاه‌های یو بی ‌ام به صورت بسیار دقیق انجام شده و مرحله مونتاژ و نصب پانل‌ها نیز نیازمند تجربه است.

سوله یو بی ام

زمانی که ورق‌های گالوانیزه در سوله‌های یو بی ام خم می‌خورند و به هم دوخته می‌شوند طول زیادی داشته و دیگر قابلیت بارگیری ندارند، به همین علت حتما باید در محل نصب ساخته شوند و عملا نمی‌توان آن‌ها را در محل دیگری ساخته و حمل نمود. در نتیجه تمام دستگاه‌های ساخت سوله UBM باید به محل نصب انتقال داده شوند. این امر سبب می‌گردد که ساخت سوله یو بی ام برای مساحت‌های زیر ۱۰۰۰ متر توجیه اقتصادی نداشته باشد.

اکنون حدود ۸۰ کشور دنیا با دستگاه‌های مخصوص یو بی ‌ام سوله‌هایی در زمینه‌های صنعتی، تجاری، کشاورزی، ورزشی، انبار و غیره تولید می‌کنند.

سؤالات و ابهامات خود در زمینه طراحی انواع سوله را از کارشناسان ما بپرسید

اشکال مختلف سوله یو بی ام

این سوله‌ها، براساس شکل و نوع کاربری، به 3 نوع مختلف دسته‌بندی شده که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

سازه Q شکل

این روش از نظر اقتصادی یکی از مقرون به صرفه‌‌ترین روش‌های ساخت سوله UBM است. طراحی این نوع سازه‌ها به نحوی انجام می‌گیرد که سازه‌ها از هر دو طرف بر روی زمین قرار می‌گیرند و به همین خاطر به نام سازه زمین به زمین هم شهرت دارند. در این نوع سوله‌ها نیازی به ساخت دیوار در اطراف وجود ندارد و سازه مورد نظر نقش دیوار را ایفا می‌کند؛ همین امر، یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های این روش به حساب می‌آید.

سازه R شکل

این نوع از سازه‌ها از دو طرف به سمت دیوار و یا ستون قرار می‌گیرند. همچنین به دلیل تماس این سازه از اطراف بر دیوار، به نام دیوار به دیوار نیز شهرت دارند.

سوله یو بی ام

سازه T شکل

این روش با نام زمین به دیوار شناخته می‌شود. علت آن نیز این است که برای اجرای این روش، سازه از یک طرف بر روی زمین و از طرف دیگر بر روی دیوار قرار می‌گیرد.

هزینه‌های سوله یو بی ام

برای برآورد قیمت ساخت سوله باید مواردی از جمله نوع سوله، نوع اتصالات، محل احداث، جنس مصالح استفاده شده، ابعاد و ارتفاع سوله را در نظر گرفت. نکته حائز اهمیت در مورد هزینه ساخت سوله یو بی ام این است که با توجه به روش ساخت سوله، به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی، برای مساحت‌های زیر 1000 متر مربع از این روش ترجیحا استفاده نمی‌شود. از طرف دیگر انتقال دستگاه‌ها و تجهیزات ساخت این سوله به محل احداث نیز هزینه‌بر می‌باشد.

طی گزارشی از مشتریان سوله‌های یو بی ام، هزینه ساخت این نوع سوله، 40 تا 60 درصد کمتر از ساخت و ساز‌های معمولی یا ساختمان‌های پیش ساخته است و جزو سوله‌های ارزان قیمت محسوب می‌شود. از طرفی باید اشاره کرد که فناوری پیشرفته UBM با کاهش به کارگیری کارگران و از بین بردن وابستگی شما به معماران یا مهندسان، هزینه‌ها را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.

در نهایت با توجه به مواردی که گفته شد و شرایط هر سفارش، برای خرید و ساخت سوله مشورت با شرکت مورد نظر حائز اهمیت است.

سوالات متداول

سوله یو بی ام برای هر نوع کاربری مناسب است؟

این نوع سوله به دلیل استفاده از فوم پلی یورتان که بو را به خود جذب می‌کند، برای کاربری‌هایی مانند مرغداری، دامداری و … مناسب نیست.

امکان نصب جرثقیل سقفی در سوله یو بی ام وجود دارد؟

این نوع سوله به دلیل خم داشتن و عدم تحمل نیروی زیاد، امکان نصب و استفاده از جرثقیل‌های سقفی را ندارد.

با توجه به دستگاه‌ها و تجهیزات گران قیمت سوله یو بی ام، این نوع سوله صرفه اقتصادی دارد؟

سوله یو بی ام در پروژه‌های کمتر از 1000 متر مربع اصلا صرفه اقتصادی نداشته و برای پروژه‌های بزرگتر نیز، نیاز به بررسی تخصصی توسط کارشناسان این حوزه دارد.

مزایا و معایب سوله یو بی ام

از مزایای منحصر به فرد سوله‌های یو بی ام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دلیل استفاده از ورق گالوانیزه در ساخت این سوله، سازگاری بالایی با محیط‌زیست وجود دارد.
  • نسبت به سوله تیر ورقی، هزینه نگهداری کمتری دارد.
  • در ساخت این سوله، برای ایجاد اتصال نیاز به جوشکاری و استفاده از پیچ و مهره نیست.
  • این سوله، سبک می‌باشد و ظاهری مدرن دارد.
  • یکی دیگر از مزایای قابل توجه این نوع از سازه‌ها، انعطاف‌پذیری بسیار بالای آن‌ها در ساخت است. به این صورت که مشتریان می‌توانند برحسب دلخواه و سلیقه خود طول، عرض و ارتفاع این نوع سوله‌ها را تغییر دهند.
  • به دلیل استفاده از با کیفیت‌ترین متریال در ساخت، این نوع سوله از لحاظ فیزیکی و مکانیکی بسیار مقاوم است. به نحوی که در برابر حوادث غیرقابل پیش‌بینی مانند آتش‌سوزی، بارش برف سنگین و طوفان‌هایی تا 250 کیلومتر در ساعت آسیب نمی‌بیند. همچنین قدرت تحمل زلزله‌هایی تا 7 ریشتر را هم دارند.
  • سرعت ساخت در این نوع سوله تا پنج برابر بیشتر از دیگر انواع آن است و همین امر سبب اقتصادی بودن این نوع از سوله‌ها خواهد بود؛ چرا که پروژه با سرعت بیشتری به اتمام می‌رسد، در نتیجه به کارگر کمتری برای طراحی سوله نیاز می‌شود.
  • با توجه به استفاده از ورق‌‍‌های گالوانیزه در ساخت این سوله، مقاومت آن‌ها در برابر زنگ‌زدگی و اصطکاک بسیار بالا است.

سوله یو بی ام

در کنار تمامی ویژگی‌های منحصر به فرد سوله یو بی ام، این سوله‌ها معایبی نیز دارد که به چند مورد در زیر اشاره می‌کنیم:

  • در این روش به دلیل ایجاد قوس زیاد، در ساخت ارتفاع و دهانه بلند محدودیت وجود دارد و این سوله‌ها را تا دهانه‌های 30 متر و کمتر می‌توان اجرا کرد.
  • یکی از مشکلات سوله‌های UBM این است که امکان جابه‌جایی این نوع سوله‌ها وجود ندارد. به دلیل آ‌‌ن‌که هم ورق‌ها به یک‌دیگر دوخته شده‌اند و هم ورق‌ها به شکل قوس‌دار طراحی شده‌اند و با هیچ نوع وسلیه‌ای نمی‌توان آن‌ها را به مکان‌های دیگر انتقال داد.
  • امکان نصب جرثقیل سقفی در این روش وجود ندارد. در حالی‌که در دو نوع دیگر سوله امکان‌پذیر است.
  • از سوله یو بی ام برای مرغ‌داری‌، دام‌داری، دارویی و مواردی که در برابر رشد باکتری و میکروب حساس هستند، نمی‌توان استفاده کرد. علت این موضوع این است که برای ساخت سوله UBM از فوم پلی یورتان استفاده شده است که می‌تواند بو را به خود جذب کرده و امکان ضد‌عفونی آن‌ها نیز وجود ندارد.
برای برآورد هزینه‌های طراحی و اجرای سوله یو بی ام، با کارشناسان ما مشورت کنید

معرفی انواع سوله ها

نقشه سوله تیر ورقی در اصفهان
نقشه سوله خرپایی در اصفهان
نقشه سوله یو بی ام (ubm) در اصفهان

چرا باید طراحی سوله خود را به رایمون سازه بسپارید؟

طراحی سازه بتنی

طراحی بهینه

ارائه بهینه‌ترین طراحی سوله

نقشه کامل

نقشه‌های جامع و ساده

ارائه نقشه‌ها با جزئیات کامل

طراحی سازه فولادی

مشاوره تخصصی

مشاوره انتخاب سیستم مناسب

سرعت اجرا

سرعت اجرا

طراحی سوله شما در کمترین زمان

تجربه

تجربه

تجربه ۱۴ ساله در طراحی سوله

پشتیبانی پس از طراحی

پشتیبانی پس از طراحی

پشتیبانی تا آخرین مرحله اجرا

تخصص

تخصص

بهترین افراد در زمینه طراحی سوله

نقشه اجرایی

نقشه‌های کاربردی و اجرایی

ارائه نقشه‌ها با جزئیات اجرایی

مشتریان ما

پروژه‌های انجام شده

دانلود نقشه سوله تیرورقی
دانلود نقشه های کامل سوله - دانلود نقشه سازه سوله
نقشه اجرایی سوله دو دهانه
دانلود نقشه شاپ سوله
دانلود نقشه سوله دو دهانه

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

لطفا مشخصات خود را از طریق فرم زیر برای کارشناسان ما ارسال نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی یک از گزینه های زیر کلیک نمایید