• اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

بی شک پایه و سقف هر بنا جزو مهمترین قسمت‌های آن در صنعت ساختمان به شمار می‌آیند که رعایت استانداردها برای آنها بسیار اهمیت دارد؛ چیزی که باعث شده در اینجا به مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک به عنوان یکی از اصلی‌ترین سقف‌های ساختمانی در دنیای امروزی بپردازیم. مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک مبحثی مهم در رابطه با صنعت ساختمانی و دلیل جایگزینی این نوع از سقف به جای سایر سقف‌ها می‌باشد.

اجرای سقف تیرچه بلوک در حال حاضر اصلی‌‌ترین نوع سقف در ساختمانهای بتنی و ساختمان های فلزی است. این کار به شکل های متنوع صورت می گیرد و در مهندسی ساختمان بسیار حائز اهمیت می باشد که جزئیاتی داشته و اجرای صحیح آن دقت بالایی می طلبد. بدون شک، اجرای سقف تیرچه بلوک به جای سایر سقف ها مقرون به صرفه تر می باشد. هزینه ی این کار به صورت متری محاسبه می شود و دارای نرخ های مشخص با احتساب هزینه های لازم و دستمزد اجرای کار است. اگر با ما همراه باشید؛ تا آخر این مطلب، اطلاعات مفیدی در خصوص سقف تیرچه بلوک، هزینه اجرای آن و مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک کسب خواهید کرد.

مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک

نگاهی به انواع تیرچه بلوک

حال که بحث ما پیرامون اجرای سقف تیرچه بلوک می باشد، برای درک بهتر مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک، لازم است ابتدا به تعریف آن بپردازیم. این نوع از سقف در واقع ترکیبی از تیرچه بلوک و بتن بالای سقف است. در این کار از انواع میلگرد آجدار برای ساخت خرپای ساختمان و بلوک های گوناگون استفاده می شود. در حالت کلی برای اجرای سقف با تیرچه بلوک از سه نوع بلوک

  • سفالی
  • یونولیت
  • سیمانی

استفاده می شود. در انتخاب هر نوع از این بلوک ها، ضمن در نظر گرفتن شرایط ساختمان، مزایا و معایب آنها نیز در نظر گرفته می شود.

سقف تیرچه بلوک که با نام سقف تیرچه دال هم شناخته می شود، در حقیقت نوعی سقف یک طرفه است. در اوایل استفاده از سقف تیرچه بلوک برای ساختمان ها، بیشتر بلوک های سیمانی مورد استفاده قرار می‌ گرفتند. اما این کار باعث سنگین شدن سقف و در نتیجه به وجود آمدن بار اضافه برای ساختمان می شد. به همین علت به مرور زمان انواع بلوک سفالی و یونولیت جایگزین آن شدند.

در بین این دو نیز بلوک های یونولیت گزینه های بهتری هستند که کم وزن تر نیز می باشند. البته اگر یونولیت ها از نوع فوم های نسوز باشند، گزینه های بهتری خواهند بود. در حال حاضر نیز این نوع از بلوک بیشتر در صنعت ساخت و ساز ایران مورد استفاده قرار می گیرد. اما با توجه به افزایش بی سابقه قیمت این بلوک‌ها، استفاده از آن برای سقف تیرچه بلوک به سرعت کاهش یافت و بلوک‌های سیمانی قدیمی جایگزین شدند.

مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک در سازه بتنی و فلزی

مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک ساختمان

توجه به مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک از اهمیت بالایی برخوردار است و دانستن آنها می تواند در تصمیم گیری در راستای استفاده و یا عدم استفاده از این سقف ها موثر باشد.

  • مزایا

دلیل اینکه شاهد استفاده های روزافزون از سقف تیرچه بلوک برای ساختمان هستیم، به مزایای این کار مربوط می شود. در ادامه به منظور آشنایی به بیان برخی از مهمترین مزایای این کار پرداخته می شود:

  1. افزایش سرعت ساخت و ساز.
  2. افزایش ایمنی در ساختمان ها در برابر عوامل طبیعی در اثر توزیع بار بهتر سقف ساختمان.
  3. صرفه جویی در مصرف مصالح ساختمانی و به ویژه بتن و ملات آن؛ چرا که هزینه اجرای هر متر مربع از تیرچه بلوک با احتساب تمامی هزینه ها و دستمزد حدود دو میلیون تومان می باشد.
  4. کاهش هزینه های مربوط به اجرای سقف ساختمان.
  5. داشتن خاصیت عایق صدا و عایق انرژی به لحاظ ساختار ویژه ای که این نوع از سقف دارد.
  6. قابل استفاده بودن برای اکثر ساختمان ها.
  7. قابل اجرا بودن در تمامی شرایط های آب و هوایی و منطقه‌ ای.
  8. عدم نیاز به نیروهای انسانی زیاد در حین اجرا.
  9. آسان بودن اجرای آن.
  • معایب 

اگرچه اجرای سقف تیرچه بلوک با مزایای بسیار همراه است؛ اما در این کار نیز معایبی وجود دارد؛ از جمله:

  1. محدودیت اجرای آن برای سقف های خاص که دارای انحنا هستند و یا جزو شکل های خاص به شمار می آیند.
  2. امکان شکسته شدن سقف هایی که به صورت مداوم تحت ضربه هستند.
  3. سقف تیرچه بلوک در مقایسه با سقف دال بتنی صلبیت کمتری دارد.
  4. دهانه سقف تیرچه دارای محدودیت طول می باشد؛ چرا که اجرای تیرچه بلوک برای دهانه های بیش از ۸ متر امکان پذیر نیست. در چنین مواقعی نیز لازم است که از تیرچه دوبل استفاده شود.
  5. دقت اجرای این کار بالا می باشد و احتمال خطا در اجرای آن همواره وجود دارد.

و…

مهمترین مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک ساختمان

بهترین جایگزین سقف تیرچه بلوک

پس از بررسی مزایا و معایب سقف تیرچه بلوک، با توجه به اینکه در اجرای سقف تیرچه بلوک همواره معایبی وجود دارد، برای به حداقل رساندن این معایب لازم است که برای آن جایگزینی در نظر گرفته شود. با توجه به پیشرفت علم مهندسی و عمران، در عمل نیز پیشرفت هایی در زمینه صنعت ساختمانی به وجود آمده است. به همین علت است که امروزه جایگزین هایی برای سقف تیرچه بلوک نیز پیشنهاد شده اند. این نوع از سقف ها دقیق تر اجرا می شوند و خطرات آنها کمتر است.

در عصر حاضر بهترین جایگزین سقف تیرچه بلوک، سقف تیرچه درجا یا وافل یکطرفه می باشد. وافل دو طرفه نیز برای دهانه های وسیع به کار گرفته می شود. با این کار تنش سقف ها کمتر بوده و این نوع از سقف باعث بهینه سازی سازه ساختمان می گردد. در این نوع از سقف از تیرچه های عمودی با فواصل یکسان در امتداد هم استفاده می گردد و یک دال فوقانی نیز وجود دارد. تیرهای T شکل باعث افزایش مقاومت خمشی می گردند و در حالت کلی گزینه بهتری برای سقف تیرچه بلوک است.

قیمت بلوک پلی استایرن سقف تیرچه بلوک

بلوک پلی استایرن سقف در حقیقت نوعی بلوک پلیمری ساخته شده از پلیمر مصنوعی می باشد که اغلب اوقات به عنوان نوعی پلاستیک ارزان شناخته می شود. قیمت بلوک پلی استایرن سقف بسیار اقتصادی و به صرفه می باشد، به طوری که به کار بردن این نوع بلوک در ساخت ساختمان بسیاری از هزینه‌ ها را کاهش می دهد.

اگرچه این بلوک ها در مقایسه با سایر بلوکها ابعادی نسبتاً بزرگتر دارند، اما وزن آنها با دیگر بلوکها اصلاً قابل مقایسه نیست و بسیار سبک تر هستند. این بلوک ها نوعی عایق حرارتی نیز به شمار می آیند، به طوریکه قرار گرفتن آنها در ساختار ساختمان از هدر رفتن انرژی جلوگیری به عمل می آورد. به علاوه، ابعاد بزرگی که برای آنها در نظر گرفته می‌ شود، نوعی مزیت برای آنها می باشد. به طوری که یک عدد از این بلوک‌ ها به تنهایی می تواند جایگزینی برای ۱۰ عدد بلوک دیگر باشد. از طرفی باعث افزایش ساخت و ساز ساختمان و کاهش هزینه‌ ها می‌ شوند.

با این حال، تحمل بار آنها کم است و نوعی بلوک قابل اشتعال به شمار می‌ آیند.

عوامل دخیل در قیمت سقف تیرچه بلوک

قیمت سقف تیرچه بلوک به صورت متری محاسبه می‌ شود و قیمت اعلام شده برای یک مترمربع از آن است. در قیمت گذاری سقف تیرچه بلوک ضمن آنکه نوع مواد اولیه استفاده شده اهمیت دارند، نوع سقف تیرچه بلوک نیز تاثیر گذار می باشد. زیرا همانطور که پیش از این هم بیان شد، در حالت کلی سقف تیرچه بلوک به سه صورت و با استفاده از سه نوع بلوک قابل اجرا می باشد. به دلیل تفاوت هایی که این نوع از بلوک ها از لحاظ ساختاری با یکدیگر دارند، در هر کدام از سقف ها، مصالح مختلفی به کار می روند؛ در نتیجه، قیمت سقف ها نیز تفاوت دارد.

در میان سه نوع بلوک سیمانی، سفالی و یونولیت همان طور که پیش از این هم ذکر شد، ارزان ترین قیمت ها را نوع سوم دارند. از این رو، اجرای سقفهای تیرچه بلوک اجرا شده با یونولیت هزینه های کمتری متحمل می شوند و در نتیجه قیمت ارزان تری خواهند داشت. به طور متوسط هزینه هر متر مربع از سقف تیرچه بلوک در سال جاری حدود دو میلیون تومان محاسبه شده است. این قیمت هم مربوط به هزینه مصالح استفاده شده می باشد و هم دستمزد را دربرمی‌ گیرد.

ناگفته نماند که قیمت سقف تیرچه بلوک در مقایسه با قیمت اجرای سقف های بتنی بسیار ارزان تر می باشد. همین امر سبب روی آوردن بسیاری از افراد به این نوع از سقف برای ساختمان ها است. از لحاظ کیفی نیز باید بدانید که در بسیاری از مواقع این نوع سقف بهترین گزینه برای بنای مورد نظر به شمار می‌ آید. با این حال، به عنوان بهترین سقف برای ساختمان توصیه نمی شود.

 راهنمای انتخاب مجری سقف تیرچه بلوک

با توجه به اینکه اجرای سقف تیرچه بلوک دقت بالایی را می طلبد و نیز به علت آنکه احتمال خطا کردن همواره وجود دارد و دست سازندگان و اجرا کنندگان برای خطا کردن باز است و افراد معمولی امکان تشخیص خطاهای صورت گرفته در سقف را ندارند؛ انتخاب بهترین مجری برای اجرای سقف تیرچه بلوک بسیار اهمیت دارد. کار ساخت و ساز ساختمان و خصوصاً اجرای سقف آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

برای آنکه ساختمان استحکام کافی داشته باشد و نهایت مقاومت را از خود در برابر لرزش و عوامل محیطی از جمله زلزله ها که در نقاط مختلف کشور همواره احتمال رخ دادن آنها وجود دارد، نشان دهند؛ لازم است که در انتخاب مجری سقف تیرچه بلوک بسیار دقت شود. توصیه می‌ شود برای انتخاب یک مجری قابل اعتماد حتماً از طریق مراکز قابل اعتماد اقدام شود و یا این کار به افراد متخصص سپرده شود.

نقشه کشی ساختمان

از جمله حساس ترین مراحل ساختمان سازی که تقریبا اولین قدم به حساب می آید و کیفیت سازه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد، نقشه کشی ساختمان می باشد. قطعاً این کار را دفتر های مهندسی مختلفی می‌ توانند عهده دار شوند. برای نقشه کشی ساختمان امروزه از نرم افزارهای مخصوص و از جمله اتوکد بسیار استفاده می شود؛ اما مسئله اصلی این است که نقشه کشی باید به یک فرد متخصص در این زمینه سپرده شود.

اما آیا همه میتوانند از عهده چنین کاری که ایمنی و کیفیت نقشه ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهد، بر بیایند؟ قطعاً خیر. نقشه کشی ساختمان از جمله مهمترین امور می باشد که حتماً باید به یک مرکز معتبر سپرده شود تا از هیچ نکته ای دریغ نشود و جامع ترین، دقیق ترین و به روز ترین نقشه ساختمان در اختیار شما قرار بگیرد.

اهمیت طراحی نقشه سازه ساختمان

خدمات مجموعه

این مجموعه به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های مهندسی طراحی نقشه و سازه های ساختمانی، خدمات مختلفی را در زمینه صنعت ساختمانی انجام می دهد. مجموعه متشکل از نیروهای مجرب و کاردان، دارای موفقیت های زیادی در این زمینه است. بنابراین، در ساخت پروژه های ساختمانی استاندارد و به منظور تهیه نقشه های لازم سازه های ساختمان، می توانید روی ما حساب کنید.

صفر تا صد طراحی نقشه های سازه ساختمان یک یا چند طبقه خود را با خیالی آسوده می توانید به نیروهای مجرب ما واگذار کنید. نقشه ها با رعایت تمامی اصول لازم طراحی می‌ شوند و امکان اجرای آنها به صورت سفارشی و بر اساس نظر کاربر نیز وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره و آشنایی بیشتر با مجموعه و توانایی های آن می توانید از طریق همین سایت با ما در ارتباط باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *