جوش دادن میلگرد تیرچه
آیا میتوانیم از تیرچهای که میلگرد آن جوش داده شده است استفاده کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید گفت: خیر، استفاده از میلگرد جوش داده شده در تیرچهی بتنی طبق استانداردهای تولید تیرچه ممنوع میباشد.
متاسفانه بعضی از کارگاههای تولید تیرچهی بتنی برا منفعت بیشتر از میلگردهای کوتاه دو یا حتی سه تکه که به هم جوش داده شدهاند، در پاشنهی تیرچهی بتنی استفاده میکنند که این کار عملا عملکرد تیرچهها را تضعیف میکند.
در اینجا این موضوع مطرح میشود که از کجا بفهمیم میلگرد داخل بال تحتانی تیرچهی بتنی که برای پروژه تهیه کردهایم، چند تکه و جوش داده شده است؟
معمولترین کاری که ناظران یا کارفرمایان میکنند این است که در محل پروژه چند عدد تیرچه را به صورت تصادفی و از چند محل متفاوت میشکنند که میلگرد آن را چک کنند. با توجه به افزایش قیمت مصالح، این کار از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست چون باعث میشود تیرچه آسیب ببیند و قابلیت استفاده نداشته باشد.
روشهای دیگری هم نیز برای کنترل این موضوع وجود دارد که پیشنهاد میشود اول روشهای زیر را چک کنید و اگر مشاهدات نشان دهندهی این بود که میلگرد جوش داده نشده، جهت اطمینان خاطر به صورت تصادفی چند عدد تیرچهی بتنی را بشکنید.
روش اول: بازدید از کارخانه تولید تیرچه بتنی و کسب اطمینان از اینکه در خط تولید تیرچه از آرماتور جوش داده شده استفاده نمیکنند.
روش دوم: چک کردن خط افقی رو میلگردها (درز میلگرد): درز میلگرد یک طرف تیرچه را چک کنید که در چه جهتی قرار دارد و سپس طرف دیگر تیرچه را بررسی کنید؛ اگر درز میلگرد تیرچه هم راستای با طرف دیگر آن نباشد نشان دهندهی آن است که میلگرد در طول تیرچه جوش داده شده است.
روش سوم: چک کردن جهت آج میلگردها: اصولا کارگران به این مورد که آج میلگردهایی که جوش داده میشود در یک جهت و هم راستای هم باشند، توجه نمیکنند. پس آج میلگردهای دو سر تیرچه را چک کنید، اگر در جهت معکوس هم باشند نشان دهندهی جوشکاری میلگرد است.