• اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

 

در قالب‌بندی ستون‌های بتنی باید خیلی دقت شود که قالب با میلگرد ستون برخورد نداشته باشد و فاصله‌ی کاور محاسباتی حفظ شود. برای این کار از میلگردی به اسم رامکا استفاده می‌کنند.میلگرد رامکا که به عنوان پاشنه‌ی بتن هم شناخته می‌شوند در واقع میلگردهای برش خورده‌ای هستند که نمره‌ی آن‌ها عموما 10 الی 12 است و در پایین ستون بسته می‌شوند و طول آن برابر با طول ستون است و نقش تعیین کننده فاصله‌ی میلگرد و قالب را بر عهده دارند. علاوه بر این، هدف اصلی نصب رامکا فراتر از ایجاد فاصله‌ی ذکر شده است. آنچه نقش این میلگردها را پررنگ‌تر می‌کند، قرار دادن ستون‌های سازه در یک راستا می‌باشد و از پیچیدگی قالب جلوگیری می‌کند. یعنی بعدهای ستون‌ها در ارتفاع، دقیقا در یک راستا قرار می‌گیرد. این میلگردها به هیچ عنوان نقش سازه‌ای و محاسباتی نداشته و فقط نقش اجرایی دارند.

باید به این نکته توجه کرد که ممکن است پس از عملیات بتن ریزی و باز کردن قالب‌ها، انتهای 4 میلگرد نصب شده حالت بیرون زدگی داشته باشد که می‌توان باعث پوسیده شدن میلگردهای بیرون‌زده و انتقال این پوسیدگی به سایر آرماتورهای ستون شود. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از اسپیسر یا فاصله انداز رامکا استفاده شود. اسپیسرها که در سایزهای متفاوت از جنس پلاستیک تولید می‌شوند را بر سر میلگردهای رامکای بیرون‌زده قرار می‌دهند که در محیط‌های مرطوب از پوسیدگی و خوردگی آن جلوگیری کنند.

میلگردهای رامکا با توجه به نوع کاربری و مکان مورد استفاده انواع مختلفی دارند که شامل:

  1. رامکای فولاد کربنی که متداول‌ترین نوع رامکا است که با نام میله‌ی سیاه هم شناخته می‌شود. این میلگرد در مناطق با رطوبت بالا کاربرد دارد.
  2. رامکای فولاد ضد زنگ که در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند.
  3. رامکای روکش اپوکسی که مقاومت بسیار زیادی در برابر خوردگی دارند و در مناطقی که بتن با آب نمک در تماس است استفاده می‌شوند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *