• اصفهان، بلوار بوستان سعدی ، جنب هتل چهل پنجره ، ساختمان گلستان ، طبقه دوم

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

طراحی سازه صنعتی اصفهان

طراحی سازه صنعتی اصفهان دارای ویژگی‌های خاصی می‌باشد. طراحی سازه‌ صنعتی نیازمند این است که افراد برای طراحی آن با افراد متخصص مشورت نموده و از آنها کمک بگیرند.  سازه‌های صنعتی دارای ویژگی‌های مشترک هستند. این ویژگی‌ها سبب می‌شود تا طراحی سازه صنعتی اصفهان دارای مولفه‌های مخصوص به خود باشد. سازه‌های صنعتی نیاز به فضای بزرگ برای بهره‌برداری دارند. این سازه‌ها ‌میتوانند یک یا دو طبقه باشند. کاربرد سازه‌های صنعتی برای ساخت انبارها، سالن‌های ورزشی و آشیانه‌های هواپیما می‌باشد.

ویژگی های سازه صنعتی خاص
ویژگی های سازه صنعتی خاص

طراحی سازه صنعتی چه ضوابطی دارد؟

 بر اساس نوع کاربردی که از یک سازه صنعتی انتظار می‌رود طراحی سازه صنعتی اصفهان انجام می‌شود و  رده بندی آن ها طبق ترکیبات تعیین شده در بارهای ساختمان صورت می گیرد. به طور کلی در نظر گرفتن یک دوره ۵۰ ساله برای یک سازه صنعتی مرسوم است. به طور کلی سازه‌های صنعتی به چهار بخش کلی تقسیم بندی می شوند.

طراحی سازه صنعتی اصفهان عملیاتی فنی محسوب می شود. در این کار اسکلت و بخش های سازه بر اساس نقشه های خاص معماری طراحی می گردند. در بخش طراحی ابعاد و اندازه ها به طور دقیق مشخص می شوند. یکی از المان هایی که در طراحی سازه صنعتی تعیین می شود اندازه و ابعاد ستون ها و دیوارها می باشد. در کشور ما آیین نامه ای برای طراحی سازه های صنعتی وجود دارد که محدودیت هایی را برای طراح مشخص می کند. برای ساختمان های بتنی باید از آیین نامه مبحث نهم و در سازه های فولادی از آیین نامه مبحث دهم استفاده شود.

کاربرد نقشه معماری در طراحی سازه
کاربرد نقشه معماری در طراحی سازه

طراحی سازه صنعتی اصفهان با کمک نقشه معماری

برای طراحی سازه صنعتی اصفهان به اطلاعات اولیه ای مانند نقشه معماری فاز یک نیاز است. این نقشه ها محل دقیق ستون ها، ارتفاع هر طبقه و مکان پله و آسانسور را تعیین می کنند. مدل سازی اولیه سازه صنعتی بر اساس این نقشه می باشد. به طور کلی بدون این نقشه ها طراحی سازه صنعتی امکان پذیر نمی باشد.

در طراحی سازه صنعتی اصفهان نقشه های تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی نیز کاربرد دارد. با کمک این نقشه ها می توان نقشه های دیگری مانند فاز دو معماری را طراحی کرد. در اینصورت محل برخورد کانال های کولر و داکت های تاسیساتی مشخص می شود. دقت داشته باشید که در ابتدای فرآیند طراحی احتیاجی به نقشه های تاسیساتی نیست.

طراحی سازه صنعتی به چه شکل انجام می شود؟

وظیفه‌ی یک گروه طراحی ارائه‌ی سازه‌ای ایمن و پایدار می باشد که در برابر بارهای وارد شده به سازه و زلزله ایمن باشد. برای دست یافتن به ایمنی لازم است مفاد آیین نامه به درستی رعایت شود. البته در برخی موارد مهندس سازه باید با تکیه بر علم و دانش خود طراحی سازه صنعتی اصفهان را انجام دهد. به همین دلیل بهتر است برای طراحی سازه با شرکت هایی همکاری نمایید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشند.

طراحی سازه صنعتی اصفهان باید به گونه ای باشد که در محل پنجره ها چیزی قرار نگیرد تا از ورود نور به ساختمان جلوگیری نشود. ستون ها در یک طراحی مناسب به گونه ای است که وارد فضای آشپزخانه و مشاعات نگردد.  پس از طراحی سازه صنعتی اصفهان باید محاسبات لازم برای اجرا و ساخت سازه انجام گردد. باید بدانید که محاسبات انجام شده در این بخش با محاسبات عمومی متفاوت است.

سازه های صنعتی به یک یا دو سازه خاص محدود نمی شوند. سازه هایی مانند توربین های بادی، مخازنی که برای نگهداری مایعات به کار می روند و یا دکل های برق نیز جزو سازه های صنعتی محسوب می شوند. به طور کلی سازه ای که برای کارگران شرایط نگهداری از تجهیزات صنعتی را فراهم نماید سازه صنعتی نامیده می شود. اصولا سازه های صنعتی به صورت بتنی، فلزی و یا ترکیبی از آن ها اجرا میشوند. امروزه سازه های فولادی به دلیل مقاومت در برابر زمین لرزه مورد اقبال افراد قرار گرفته اند.

موارد استفاده از سازه صنعتی

سازه های صنعتی فلزی شامل سوله کارخانه ها، سالن های وسیع مورد نیاز در کارخانه ها و کارگاه های مورد نیاز در محیط های صنعتی می باشند. فلزی که در این سازه ها مورد استفاده قرار میگرد همان فولادی است که در ساختمان سازی استفاده می شود. از سازه های صنعتی می توان در صنایع شیمیایی و معادن نیز استفاده نمود. امروزه طراحی سازه صنعتی اصفهان رونق زیادی یافته است زیرا میزان فعالیتهای صنعتی در این شهر با افزایش چشمگیری روبرو شده است. در نتیجه نیاز به سازه های صنعتی به منظور قرار گرفتن دستگاه ها و ماشین های صنعتی نیز بیشتر شده است.

انواع سازه صنعتی

به طور کلی سازه های صنعتی را می توان به چند گروه تقسیم بندی نمود. یکی از این سازه ها از نوع انتقالی می باشد. سازه انتقالی می تواند شامل خط لوله و کانال برای انتقال مواد خام و یا برق باشد. حتی برج هایی که در خطوط انتقال نیرو مورد استفاده قرار می گیرند نیز می توانند جزء سازه های صنعتی دسته بندی شوند. یکی دیگر از سازه های صنعتی سازه ای است که در صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرد.

این سازه ها می توانند برای تامین آب و گاز و حتی ذخیره نفت مورد استفاده قرار گیرند. برخی سازه های صنعتی نیز فقط برای نگهداری ماشین آلات و دستگاه های صنعتی کاربرد دارند و به نحوی از سازه اصلی پشتیبانی می کنند.

طراحی سازه صنعتی
طراحی سازه صنعتی

فرآیند آماده سازی و طراحی سازه صنعتی اصفهان

پس از پردازش و طراحی سازه صنعتی اصفهان توسط شرکت های تولید کننده مرحله‌ی نصب سازه آغاز می شود. سازه صنعتی دقیقا در جایی که طراح از قبل نقشه آن را آماده نموده نصب می گردد. اسکلت های فلزی در سازه صنعتی باید به شکل جوش دادن یا استفاده از پیچ و مهره ساخته شوند. برای جوش دادن از دستگاه‌هایی مانند جوش الکترود، جوش اتوماتیک و دستگاه های برش استفاده می شود. در نتیجه سازه از کیفیت بالا و عمر زیادی برخوردار است.

هر چه دستگاه‌های جوش استفاده شده در ساخت سازه استاندارد تر و با کیفیت تر باشد سازه از مقاومت بالاتری برخوردار است. بهتر است برای جوش دادن سازه از دستگاه جوش اتوماتیک دروازه ای استفاده گردد. پس از ساخت اسکلت فلزی باید آن را رنگ آمیزی نمود و بعد از آن که تایید رنگ انجام گرفت سازه به محل مناسب منتقل میشود. به طور کلی سازه های صنعتی شامل نوع سبک و سنگین می باشند.

دانلود نقشه سازه صنعتی
نقشه سازه صنعتی

کاربردهای سازه صنعتی سبک

از سازه صنعتی سبک معمولا در ساختمان های صنعتی که بار زیادی به آن تحمیل نمی شود استفاده می گردد. این سازه ها با فولاد سبک تولید می گردند. از صفحات فولادی سبک می توان به عنوان سقف و دیوارها در این سازه استفاده کرد. در کارخانه هایی که دهانه کوچک یا متوسط نیاز باشد می توان از این نوع سازه استفاده نمود. جرثقیل سقفی کمتر از 20 تن در این سازه کاربرد دارد. برای ساخت سالن های ورزشی کوچک و انبارها از این نوع سازه استفاده میگردد. همچنین برای ساخت و سازه های موقت می توان از این نوع سازه استفاده نمود زیرا به آسانی جمع آوری می شود.

مزایای بهره برداری از سازه صنعتی سبک

در سازه صنعتی سبک می توان قطعات را با کمک پیچ و مهره در محل مورد نظر مونتاژ نمود. استفاده از دیوارهای عایق در این سازه ها می تواند تا 50 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نماید. از آنجایی که اجزای مورد استفاده در سازه صنعتی سبک از جنس فولاد است ساختار محکم و کشش بالایی دارد. در نتیجه این سازه ها در برابر زمین لرزه مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

طراحی سازه صنعتی اصفهان با دهانه های بزرگتر را نیز می توان با روش سبک انجام داد. از دیگر مزایای استفاده از این سازه ها قابلیت جداسازی صفحات فولادی و استفاده مجدد از آن ها می باشد. این کار میزان ضایعات را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد.

سازه صنعتی سنگین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اصولا اسکلت های فلزی سنگین در کارگاه ها و کارخانه های تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند. در این سازه ها می توان از جرثقیل های بزرگ استفاده نمود. ضخامت ورق فولادی که در این نوع سازه مورد استفاده قرار می گیرد حدود 10 میلیمتر می باشد. سازه های فولادی سنگین شامل سازه تک دهانه، دو دهانه و چند دهانه می شوند. دو یا سه دهانه بودن سازه فولادی به تعداد ستون های فولادی موجود در سازه بستگی دارد. در همه ی سازه های فلزی سنگین می توان از جرثقیل سقفی استفاده نمود. کارخانه های صنعتی، نیروگاه ها، کوره های سیمان و برج های دیگ بخار از انواع سازه های صنعتی سنگین به شمار می روند.

مزیت های طراحی سازه صنعتی اصفهان از نوع سنگین

ساخت سازه های فولادی به زمان زیادی احتیاج ندارد زیرا می توان آن را ساخت و در محل مورد نظر مونتاژ نمود. این سازه ها دارای استحکام بسیار بالایی هستند. سازه های فولادی سنگین در برابر آتش بسیار مقاومند. یکی از مزایای بسیار مهم این سازه ها این است که می توان آن را بازیافت نمود. سازه های فولادی به هر شکلی ساخته می شوند. نگهداری از این سازه ها آسان بوده و می توان در مدت طولانی از آنها استفاده نمود. سازه های فولادی از سه بخش مهم ستون های فولادی، مهار بندها و همچنین ورق های فولادی ساخته شده اند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *