• اصفهان، بلوار بوستان سعدی ، جنب هتل چهل پنجره ، ساختمان گلستان ، طبقه دوم

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

تیرچه‌ی کرومیت یا بتنی؟

تیرچه‌های استفاده شده در سقف تیرچه بلوک از لحاظ متریال به دو دسته فلزی و بتنی تقسیم می‌شوند که خود تیرچه‌های بتنی شامل دو دسته هستند: 1. تیرچه‌های خرپایی 2. تیرچه‌های پیش تنیده

تیرچه‌های خرپایی همان تیرچه‌های متداول و معروفی هستند که معمولا در سقف‌های تیرچه بلوک استفاده می‌شوند.

تیرچه‌های پیش تنیده معمولا برای دهانه‌های بلند مناسب هستند.

تیرچه‌های فلزی که به آن‌ها کرومیت می‌گویند معمولا برای سازه‌های فولادی مناسب هستند. این تیرچه‌ها به دلیل پاشنه‌های فلزی که دارند به راحتی به اسکلت سازه‌ی فولادی ما جوش می‌شوند.

تفاوت تیرچه‌ها:

  1. تیرچه‌های کرومیت به تنهایی پایدار هستند و هنگام اجرای سقف نیاز به شمع بندی (جک زیر سقف) ندارند. دلیل این موضوع این است که تیرچه‌های بتنی قادر به تحمل وزن بتن خیس نیستند و باید در فواصل یک متری زیر تیرچه‌ها، شمع قرار دهیم تا وقتی که بتن به مقاومت کافی برسد و سپس شمع‌ها را باز کنیم ولی تیرچه‌های کرومیت قادر به تحمل وزن بتن خیس هستند.
  2. تیرچه‌ی بتنی پاشنه‌ی بتنی دارند در حالی که تیرچه‌های کرومیت از یک تسمه در پایین، با میلگردهای زیگزاگی که نبشی بالا را به تسمه پایین متصل می‌کنند، تشکیل می‌شوند.
  3. تیرچه‌های کرومیت سرعت اجرای بالایی دارند و در سازه‌های فلزی می‌توان همزمان چند سقف را با هم اجرا کرد (که توصیه می‌شود حداکثر سه سقف را همزمان بتن‌ریزی کنیم.) ولی تیرچه‌های بتنی سرعت اجرای آهسته‌ای دارند و دلیل آن هم لزوم شمع‌بندی زیر سقف‌ها است، که باعث می‌شود طبقه به طبقه اجرا شوند.
  4. فاصله‌ی تیرچه‌ها در سقف تیرچه بلوک، 50 سانتی‌متر است ولی در سقف تیرچه کرومیت 70 سانتی‌متر است که این موضوع باعث می‌شود تعداد تیرچه‌های کمتری در سقف کرومیت استفاده شود.
  5. اگر تیرچه‌های کرومیت را با بلوک‌های یونولیتی استفاده کنیم، وزن سازه فوق‌العاده پایین می‌آید که باعث می‌شود در برابر زلزله عملکرد بهتری داشته باشد ولی وزن تیرچه‌های بتنی از وزن تیرچه‌های کرومیتی بیشتر است و وزن سقف را بیشتر می‌کند.
  6. سقف تیرچه بلوک دارای قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به سقف تیرچه کرومیت است. این تفاوت در حدود 50% می‌باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *