چطور باید سطح کف سوله را با جاده هم تراز کرد؟
تراز زمین احداث سوله معمولا از سطح جاده کناری آن پایینتر است.علاوه بر این یک لایه نباتی برای رسیدن به خاک قابل قبول و مستحکم باید برداشته شود که حدود یک متر یا بیشتر از جاده کناری پایین میرود.
برای پر کردن این میزان اختلاف تراز با کف جاده باید چه کار کرد؟
قطعا بلندتر در نظر گرفتن ستونهای فلزی سوله برای اینکه داخل خاک مدفون شود به دو علت گزینه مناسبی نیست: 1. از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست. 2. ستون فلزی در تماس مستقیم با خاک ممکن است دچار خوردگی و پوسیدگی شود و مقاومت خود را از دست بدهد.
وقتی در طراحی سوله به چنین اختلاف ترازی برخورد میکنیم از یک سری پدستال بتنی برای فونداسیون ستون استفاده میکنیم و ستونهای سوله را با روش مناسب روی آن تعبیه میکنیم.
پدستال المانی بتنی است که در برخی سازهها به دلایل مختلف میان ستون و فونداسیون اجرا میشود. این اجزای سازهای معمولا تحمل تنش فشاری زیادی داشته و از نظر شکل ظاهری و نسبت سطح به ارتفاع مشابه یک سکوی بتنی هستند. مقاطع آنها میتواند مستطیلی، ذوزنقهای و … باشد. پدستالها هم در سازههای بتنی و هم در سازههای فولادی جایگاه ویژهای داشته و در اجرای سولههای صنعتی دارای اهمیت ویژهای میباشند. این المانها در نقش یک عضو واسط وارد عمل شده و بیس پلیت فولادی را به فونداسیون بتنی متصل میکنند.
نکات اجرایی پدستالها به شرح زیر است:
- جهت خرد نشدن سطح پدستال معمولا از یک شبکه مش آرماتور ضعیف تا حد نمرهی 14 روی پدستال و زیر صفحهی بیس پلیت استفاده میکنند.
- اگر پدستال سوله همزمان با اجرای فونداسیون طراحی و اجرا گردد، میتوان انکر بولتها را با طول مهاری استاندارد داخل فونداسیون تعبیه کرد، در غیر این صورت میلگردهای اصلی پدستال را به روش کاشت میلگرد در فونداسیون مهار میکنند.