• اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

دمپر یا میراگر

سیستم‌های میراگر لرزه‌ای از جمله تجهیزات نوینی هستند که استفاده از آن‌ها به عنوان کارآمدترین و ایمن‌ترین روش‌های محافظت سازه‌ها در برابر زلزله، شناخته می‌شوند. کشورهای لرزه خیزی نند ژاپن، ایالات متحده، نیوزیلند و … بیش از سه دهه است که فلسفه طراحی ساختمان‌های مهم خود را در برابر زلزله، از روش‌های سنتی و متعارف که مبتنی بر افزایش مقاومت و سختی سازه است (اضافه نمودن مهاربند، دیوار برشی و…)، به سمت استفاده از این سیستم‌های استهلاک انرژی زلزله، تغییر داده‌اند.

میراگرها یک سیستم مهاربند لرزه‌ای در ساختمان‌ها و پل‌ها می‌باشند که فقط در مقابل ارتعاشات مختلف ناشی از زلزله عمل نموده و در تحمل بارهای استاتیکی هیچ نقشی ندارند، که این مسئله باعث ساده سازی پیش بینی رفتار سازه تحت بارگذاری لرزه‌ای می‌شود.
در حالی که معمولاً مصالح می‌تواند در حدود ۵% میرایی بحرانی را تأمین نماید، با استفاده از میراگرهای لرزه‌ای در کنار المان‌های باربر جانبی و یا اتصالات سازه‌ای، قادر خواهیم بود میرایی سازه را تا بیش از ۵۰% افزایش دهیم. که این به معنای استهلاک قابل توجه انرژی ارتعاشی زلزله است.

اضافه کردن میراگرها همانند جداسازهای لرزه‌ای راهبرد نسبتا غیر معمولی برای بهسازی لرزه‌ای تلقی می‌شود. اضافه شدن میراگرها باعث کاهش جابجایی کلی سازه و شتاب پاسخ و تغییر مکان جانبی طبقات داخلی می شود که کاهش خسارات سازه‌ای و غیر سازه‌ای را در پی خواهد داشت. همچنین هزینه اجرای سازه بدلیل استفاده از مقاطع با ظرفیت کمتر کاهش می‌یابد و از مشکلات معماری در طراحی ساختمان‌ها کاسته می‌شود.

انواع میراگرها:

  1. میراگر فلزی تسلیم
  2. میراگر ویسکو الاستیک
  3. میراگر اصطکاکی
  4. میراگر مایع لزج
  5. میراگر جرم هماهنگ شده
  6. میراگر سیال هماهنگ شده

مزایای به کارگیری میراگرها:

  1. افزایش قابل توجه سطح عملکرد سازه
  2. کاهش پاسخ لرزه‌ای سازه تا بیش از ۲۰%
  3. کاهش قابل توجه خسارات سازه‌ای و غیر سازه‌ای
  4. کاستن از حجم مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز
  5. قابلیت استفاده در سازه‌های موجود
  6. بازیابی شکل اولیه به دلیل خصوصیت سوپر پلاستیک سرب
  7. عدم نیاز به تعویض پس از وقوع زلزله

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *