• اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

معادل سازی میلگرد

مبحث محاسبه میلگرد معادل، یک مبحث جنجال ‌برانگیز و مهم در مهندسی سازه است. در برخی از مواقع شما به طور مثال نیاز به 10 میلگرد سایز 20 برای پوشش دادن یک سطح خاص دارید، اما میلگرد سایز 20 برای شما مهیا نیست. بنابراین می‌توانید به جای استفاده از 10 میلگرد سایز 20، از7 میلگرد سایز 25 استفاده کنید. البته نحوه محاسبه میلگرد معادل دارای فرمول های مخصوص به خود هستند. شما می توانید از طریق فرمول مخصوص؛ نوع میلگرد معادل را محاسبه کنید. برای محاسبه میلگرد معادل باید سطح مقطع میلگرد اصلی موجود در نقشه یعنی میلگرد شماره 20 را در تعداد میلگرد موجود در نقشه ضرب کنید. در قدم بعدی باید سطح مقطع میلگرد معادل را نیز داشته باشید. سپس عدد به دست آمده از ضرب فوق را بر سطح مقطع میلگرد معادل تقسیم کنید. در نهایت اطلاعات به دست آمده تعداد میلگردهای معادلی می باشند که شما باید جایگزین میلگردهای موجود در نقشه کنید.

اگر چه که مبحث معادل سازی میلگرد برای انجام پروژه های ساختمانی امکان پذیر است، اما قبل از اینکه قصد معادل سازی میلگرد را به صورت سر خود داشته باشید حتما در درجه اول با مهندس ناظر ساختمان خود صحبت کنید؛ تا تاییدیه لازم را از مهندس خود برای معادل ‌سازی میلگرد بگیرید. زیرا در موارد معدود و در برخی استثنائات استفاده از میلگرد معادل جایز نیست و نباید از معادل سازی میلگرد استفاده نمود. برخی مواقع افراد به صورت خودسرانه اقدام به معادل سازی میلگرد می‌کنند. به عنوان مثال به جای استفاده از 10 عدد میلگرد سایز 20 از 6 عدد میلگرد سایز 25 استفاده می‌کنند که البته این جایگزینی و معادل سازی اشتباه است. بلکه باید در درجه اول تایید مهندس ساختمان دریافت شود و در درجه دوم دقیقا مطابق با فرمول مخصوص؛ عمل معادل سازی انجام شود.

از طرف دیگر مهندسان طراح سازه نیز باید از میلگردهای موجود در بازار اطلاع داشته و در طراحی و محاسبات خود این موضوع را مدنظر قرار دهند. یک راهکار دیگر برای استفاده از میلگرد مناسب در نقشه های سازه آن است که مهندس سازه قبل از طراحی، با مالک یا مجری پروژه جلسه ای ترتیب داده و نظر او را در مورد استفاده از میلگردهای موجود در بازار جویا شود. این کار باعث می شود  مهندس سازه با یک دید کاملا مناسب، شروع به طراحی سازه و ارائه نقشه‌های مربوط به پروژه نماید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *