• اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

برج‌های دوقلوی پتروناس

برج‌های دوقلوی پتروناس (Petronas Towers) یکی از بلندترین آسمان خراش‌های دنیا هستند که در کوالالامپور مالزی واقع شده‌اند. این سازه‌ی بینظیر که امروز نمادی از کشور مالزی در دنیا  است، با احتساب آنتن‌های بالای برج، ارتفاعی در حدود 452 متر دارد. تعداد طبقات هر برج 88  طبقه است و در کل 78 آسانسور فعال در دو برج ساخته شده است. به جز این که این دو برج دو قلو و یکسان هستند، چیزی که باعث خاص بودن این آسمان خراش شده شگفتی و پیچیدگی در ساختار آن است. همچنین  پلی که طبقات 41 و 42 دو برج  را به هم وصل می‌کند که طولی در حدود 56 متر و ارتفاعی در حدود 175 متر از سطح زمین دارد. این پل دو طبقه تنها به علت زیبایی ظاهری به برج‌ها اضافه نشده، از آنجایی که دو برج از هم فاصله داشته، این پل میانبری بین دو برج محسوب می‌شود. علاوه بر این عامل، این پل تکیه‌گاهی میان دو ساختمان فراهم می‌کند. قسمت تحتانی این دو سازه هم با یک مرکز خرید به نام سوریا به هم مرتبط می‌شوند .

تا قبل از سال 1998 لقب بلندترین آسمان خراش دنیا از آن برج سیزر در آمریکا بود. اما پتروناس موفق شد بین سال‌های 1998 تا 2004 لقب بلندترین ساختمان دنیا را بگیرد، اما با ساخته شدن آسمان خراش تایپه 101 در چین به عنوان مرکز جهانی مالی، با ارتفاع 508 متر، این لقب را از پتروناس گرفتند، اما همچنان لقب بلندترین برج دو قلوی دنیا از آن پتروناس است .

برج‌های دو قلوی پتروناس با پیچیدگی و شگفتی که در ساختار دارند توانستند هم تحولی باشند در دنیای آسمان خراش‌ها و هم نمادی باشند از اقتصاد رو به پیشرفت مالزی.

اولین نکته در مورد ساختار پیچیده و شگفت‌آور این برج این است که از آهن و شیشه ساخته شده است. هر برج 88 طبقه و مناره‌هایی با ارتفاع 30 متر دارد. در ساخت اسکلت فلزی  این سازه‌ی بینظیر  26 هزار تن آهن به کار رفته است و در این زمینه هم پتروناس بزرگترین سازه‌ی فلزی است که تا به حال در دنیا ساخه شده است، می‌باشد.

عملیات پی ریزی پتروناس در زمینی به مساحت 5/1 هکتار صورت گرفت. طی این عملیات حجمی معادل 70 هزار تن بتن در 3 روز متوالی  پی‌ریزی شد. پتروناس از این لحاظ هم توانست بزرگترین عملیات پی‌ریزی که به صورت یکباره در یک سازه در دنیا صورت گرفته است را از آن خود کند. اما تا به اینجا این برج با این مشخصات نمی‌توانست دربرابر زلزله دوام بیاورد پس لازم بود برای این موضوع هم فکری شود. برای مقاوم سازی پتروناس در برابر زلزله از ۱۴ دمپر استفاده شده است. دمپر وسیله‌ایست که در خرپاهای مورب سازه قرار می‌گیرد و مانند کمک فنر اتومبیل عمل می‌کند و لرزش ساختمان را در طول زلزله تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

مقاله پیشنهادی : برج‌های تلویزیون مرکزی چین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *