• اصفهان، بلوار بوستان سعدی ، جنب هتل چهل پنجره ، ساختمان گلستان ، طبقه دوم

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

برج‌های تلویزیون مرکزی چین

برج‌های تلویزیون مرکزی چین ، دفتر مرکزی تلویزیون چین (China Central Television Headquarters) که بصورت مخفف CCTV نامیده می‌شود یک آسمان خراش 44 طبقه، با ارتفاع 234 متر بوده که در پکن چین ساخته شده است.

این ساختمان  مساحتی بالغ بر ۵۵۳۰۰۰ متر مربع دارد که O.M.A (دفتر و تیم طراحی رم کولهاس) آن را طراحی نموده است.

این طرح  به شکلی نمادین به صورت دو برج طراحی شده است که در ارتفاع به یکدیگر می‌رسند و مکعبی را تکمیل می‌کنند که در نقطه شروع دو برج (طبقات پائینی) در سمتی دیگر ساخته‌اند. ساختمان اصلی در برگیرنده استودیوهای پخش برنامه ماهواره‌ها و بخش اداری و … است، ارتفاع آن ۲۳۰ متر و مساحت آن ۴۰۵۰۰۰ متر مربع می‌باشد. ساختمان دوم، 115000 متر مربع مساحت، مركز فرهنگي تلويزيون چين است كه شامل يك هتل، يك سالن بزرگ تئاتر عمومي و فضاي نمايشگاهي است.

شکل این آسمان خراش در واقع یک حلقه مانند متشکل از 6 قسمت افقی و عمودی است. این ساختمان، کج‌ترین ساختمان اداری دنیا محسوب می‌شود که به صورت برج‌های دو قلو ساخته شده و در آسمان به هم متصل می‌شود. دو بازوی این برج‌های دوقلوی ۲۳۴ متری، تا ۷۰ متر در آسمان به سوی هم متمایل می‌شوند تا در نهایت به وسیله یک سایه‌بان که ۱۱ طبقه از این ساختمان را پوشش می‌دهد، به هم برسند. با توجه به شکل غیر طبیعی ساختمان، ساخت آن با دشواری‌های زیادی همراه بوده است.

برای ساخت برج‌های تلویزیون مرکزی چین ابتدا دو ساختمان پایه را جداگانه ساخته و سپس با اتصال آن دو توسط قسمت مرکزی، آنها را به یک ساختمان تبدیل کردند؛ برای این کار اتصال دو ساختمان را در ساعات اولیه صبح انجام دادند تا دمای استیل هر دو ساختمان یکسان شده باشد.

مهندسان این سازه که اکثرا آلمانی بودند، هر روز تنها یک ساعت در آستانه سحر فرصت داشتند تا عملیات متصل کردن بازوهای این دو برج را انجام دهند. تنها در این ساعت از روز است که ساختمان سازه کمترین تاثیر را از تغییرات درجه هوا می‌گیرد. در ساعات دیگر شبانه روز، تغییرات ایجاد شده در سازه فلزی ساختمان و انبساط فلز در صورت گرمای خورشید، عملیات پیچیده متصل کردن بازوی برج ها را دشوار می‌کرد.

مقاله پیشنهادی : برج‌های دوقلوی پتروناس

مقاله پیشنهادی: نمایشگاه بین المللی اصفهان

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *