• اصفهان، بلوار بوستان سعدی ، جنب هتل چهل پنجره ، ساختمان گلستان ، طبقه دوم

آدرس دفتر

اصفهان، خیابان پروین اعتصامی، نبش کوچه شماره ۵، ساختمان پگاه رزم‌آوران

تلفن پشتیبانی

03135123

آدرس ایمیل

info@raymonsaze.ir

مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان

طرح و اجرای ساختمان های با مصالح بنایی

ویرایش 98

استفاده از مصالح بنایی در اجرای ساختمان ها از دیرباز در ایران رواج داشته است. اکثر ساختمان های موجود در کشور، به ویژه در شهرهای کوچک، بخش ها، روستاها و همچنین در بافت های فرسوده و قدیمی کلان شهرها از نوع مصالح بنایی می باشند. آسیب پذیر بودن این ساختمان ها در زمین لرزه های گذشته، که عمدتا ناشی از عدم رعایت صحیح ضوابط فنی می باشد، اهمیت تدوین، به روز رسانی و ترویج مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان را آشکار می سازد.
اولین کمیته تخصصی مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان، تحت عنوان “ساختمان های مصالح بنایی” در سال 1376 شروع به فعالیت نمود. در ابتدا، با توجه به رواج اجرای سنتی این نوع ساختمان در ایران، که عمدتا مغایر با ضوابط فنی ساختمان های مقاوم در برابر زلزله می باشد، کمیته تخصصی تصمیم گرفت این مبحث را براساس تجربیات بومی و امکانات موجود در کشور بومی سازی نماید و طی مباحث جداگانه ساختمان های آجری، خشتی و سنگی غیرمسلح و کلاف دار، مبحث را بر مبنای نیاز آن زمان جامعه مهندسی ایران تدوین و در سال 1384 ارائه نمود.
با پیشرفت صنعت ساخت و ساز و فراهم گردیدن امکان استفاده از مصالح جدید در اقصی نقاط کشور، در ویرایش دوم مبحث، مباحث ساختمان های سنتی خشتی، سنگی و آجری غیرمسلح تجمیع و محدودتر گردیده و جهت آشنایی جامعه مهندسان، مبحث بنایی مسلح به صورت مقدماتی و محدود وارد مبحث گردید.
با توجه به اهتمام جدی دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان جهت بازنگری و بروز نمودن مباحث، پس از تدوین آخرین ویرایش هشتم در سال 1392، کمیته جدید مبحث، بلافاصله ارزیابی و بازنگری مبحث را آغاز نمود. در مسیر به روز رسانی مبحث و همگام کردن آن با آیین نامه های معتبر بین المللی و نیاز امروز صنعت ساختمان کشور، در ویرایش جدید، بحث ساختمان های بنایی مسلح به صورت جامع ارائه شده است. همچنین، با توجه به وجود امکانات فنی و اقتصادی ساخت ساختمان های بننایی با کلاف در اقصی نقاط کشور و نظر به آسیب پذیر بودن ساختمان های بنایی سنتی غیرمسلح (بدون کلاف)، بحث اخیر از مبحث هشتم حذف شده است. با برگزاری جلسات متعدد کمیته تخصصی، پیش نویس ویرایش جدید این مبحث آماده شد و در معرض نظرخواهی صاحب نظران و مهندسان قرار گرفت و به تصویب شورای تدوین مقررات ملی ساختمان رسید.

برای دریافت فایل پی دی اف کامل مبحث هشتم بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *