مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان
طرح و اجرای صنعتی ساختمان ها
ویرایش 92
یکی از راه های توسعه صنعت ساختمان سازی، رویکرد جدی به اجرای صنعتی ساختمانها می باشد. صنعتی سازی به روش یا روشهایی که میزان استفاده از منابع انسانی، مواد اولیه و سرمایه را در راستای پاسخ دهی به نیاز مسکن جامعه و بهره وری اقتصادی با به کارگیری فناوری های نوین که در یک ساختار منظم و مدولار، تشکیلات یافته و منسجم به طور کارا عمل کند گویند. این امر از طریق فراهم آوردن شرایط فنی لازم با گسترش کارخانجات تولید صنعتی ساختمان، بالا بردن سطح دانش نیروی انسانی ماهر و به کارگیری فنون نوین و ابزار و امکانات اجرای ساختمان، میسر است.
در کشور ما نیز، سهم صنعتی سازی ساختمان طی سال های اخیر رو به افزایش بوده و ضرورت دارد که ضوابط و مقررات منطبق با شرایط موجود در کشور برای هریک از سیستم های صنعتی ساختمانی تدوین گردد. در همین راستا، در سال 1383 اولین ویرایش مبحث یازده تحت عنوان اجرای صنعتی ساختمان ها تدوین و ابلاغ گردید که اختصاص به ساختمان های فولادی داشت.
در حال حاضر با گسترش سیستم های ساختمانی صنعتی در کشور و توسعه ساخت و ساز با فناوری های نوین ساختمانی نیاز به بازنگری جدی و تکمیل این مبحث احساس گردید. در ویرایش حاضر علاوه بر اصلاح نام مبحث به “طرح و اجرای صنعتی ساختمان”، ساختمان های بتنی نیز در کنار ساختمان های فولادی اضافه گردید، که در بر گیرنده ضوابط کلیات، مصالح، نقشه ها و مدارک فنی، شالوده، ملاحظات معماری، ملاحظات اجرایی و رواداری های هریک از سیستم های سازه ای صنعتی ساختمان می باشد.
در این مبحث تمرکز اصلی بر روی اجرای صنعتی سیستم های سازه ای ساختمان های فولادی و بتنی است. مشخصات مصالح مصرفی در روش صنعتی سازی ساختمان ها با ضوابط مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان هماهنگی داشته و در بخش شالوده ها نیز با ضوابط مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان هماهنگ می باشد. در طراحی اجزا فولادی گرم نورد شده از ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان استفاده می شود، همچنین قطعات بتنی نیز مطابق ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان طراحی می گردند.
برای دریافت فایل پی دی اف کامل مبحث یازدهم بر روی دکمه زیر کلیک کنید.